Windows.old map verwijderen na upgrade Windows 10

 

Tijdens de upgrade naar Windows 10 wordt de oude Windows versie niet verwijderd, maar als back-up opgeslagen in de map Windows.old. En zolang je die niet zelf verwijdert, blijft de map gewoon op je harde schijf staan. Als je voldoende opslagruimte beschikt is dat geen probleem, maar als je tevreden bent over het nieuwste besturingssysteem en alles is in orde is met je bestanden en instellingen, kun je de map Windows.old veilig verwijderen via Schijfopruiming.

 

Let wel, teruggaan naar de eerdere versie is dan niet meer mogelijk, tenzij je eerder een Image hebt gemaakt!

 

Ga naar Deze PC, klik op C:

Klik met Rechts op: Windows.old

Ga naar: Eigenschappen

 

In mijn geval was Windows.old 10,7 GB groot. (zie rode kader)


Mijn laptop beschikt over 1 schijf, van 500 GB.

Het was voor mij, kwa ruimte, de moeite waard om Windows.old te verwijderen.


Ga naar: Deze pc

 

Klik met Rechts op de C: partitie

Klik op: Openen

 

 

Klik op: Eigenschappen (zie rode kader)

 



Klik op: Schijfopruiming (zie rode kader)

 

 

Klik op: Systeembestanden opschonen (zie rode kader)

 

 

 

Zet voor alle mappen met een grote inhoud een vinkje, maar zeker voor:

 

Windows Defender

Upgrade logboekbestanden van Windows

Gedownloade internetbestanden

Tijdelijke internet bestanden

Bestanden van Windows Foutrapportage

Delivery optization-bestanden

Vorige Windows-installaties

Prullenbak

RetailDemo Off;ine content

Tijdelijke bestanden

Tijdelijke Windows-installatiebestanden

Miniaturen

 

Mappen, die in Bold zijn aangegeven, moeten in elk geval worden verwijderd!

 

Klik op: OK (zie rode kader)

 

Schijfopruiming:

 

 

Klik op: Bestanden verwijderen

 

 

Resultaat:

 

 

De map Windows.old, die tussen de mappen Windows en Windows10Upgrade stond is nu verdwenen!

 

In sommige gevallen worden wl de grotere bestanden verwijderd, maar NIET de hele map Windows.old.

 

Verwijderen, ook via Veilige Modus is dan NIET mogelijk, en valt af te raden.

 

Maar na ongeveer 30 dagen wordt de map door Windows automatisch verwijderd.

maandag 6 februari 2017