HitmanPro Kickstart

Nu kan elke computergebruiker gijzelvirussen eenvoudig verwijderen.
Neem de regie in eigen hand, Kickstart uw PC!

Introductie

Download

HitmanPro 3.7 32-bit

HitmanPro 3.7 64-bit


Snelkoppelingen

HitmanPro.Kickstart USB-stick aanmaken

Gijzelvirus verwijderen met HitmanPro.Kickstart USB-stick

Productvergelijking

Problemen oplossen


Documentatie

Gebruikershandleiding

Veelgestelde vragen

User Manual

Frequently Asked Questions

Benutzerhandbuch

Häufig gestellte Fragen


Sidekick CD/DVD
Wanneer u een computer heeft die niet van een USB-stick kan booten.

Sidekick User Manual

Sidekick ISO-image
(gecomprimeerd)

Sidekick ISO-image
(zelfuitpakkend)


Systeemeisen

USB-stick met capaciteit van ten minste 32 MBytes

Windows XP/2003/Vista/2008
Windows 7, Windows 8/8.1 of Windows 10

 

Kies de juiste versie van HitmanPro 3.7 nl. 32-bit, of 64-bit

 

HitmanPro.Kickstart is de oplossing voor politie gijzelvirussen en andere hardnekkige malware die normaal computergebruik in de weg zitten.

Gijzelvirussen, ook wel ransomware genoemd, vergrendelen de computer en tonen een melding van politie, Buma/Stemra of een andere instantie. Op het scherm valt te lezen dat de computer is geblokkeerd omdat de gebruiker zich schuldig zou hebben gemaakt aan een strafbaar feit op internet, bijvoorbeeld illegaal downloaden of het bekijken van pornografisch materiaal.

Om de blokkering op te heffen moet een boete van 50 tot 100 euro betaald worden via prepaid kaarten van Ukash, MoneyPak of Paysafecard.

 

Voorbeelden van gijzelvirussen:

 

 

Zodra een gijzelvirus actief is geworden op uw computer verschijnt er een beeldvullende melding op uw scherm. Deze melding verschijnt iedere keer als u uw computer opstart. Wanneer deze melding zichtbaar is, is het niet meer mogelijk om uw bureaublad te benaderen. Tevens is het niet meer mogelijk om uw antivirusprogramma, of een ander programma, op te starten waarmee u eventueel zou kunnen proberen het virus te verwijderen.

Hoe raakt u nu dit vervelende virus kwijt?

 

HitmanPro.Kickstart

Het enige wat u hoeft te doen is uw gegijzelde computer op te starten met behulp van de HitmanPro.Kickstart USB-stick.

De programma’s op de stick zorgen ervoor dat uw gegijzelde Windows opstart en starten dan automatisch HitmanPro zodat u malware en ransomware kunt verwijderen. Alle noodzakelijke stuurprogramma's (drivers) voor uw systeem en alle draadloze netwerk wachtwoorden (wie herinnert zich deze nog?) zijn beschikbaar. Het is niet nodig om kennis te hebben van programma’s van andere besturingssystemen, bijvoorbeeld Linux.

HitmanPro.Kickstart omzeilt het gijzelvirus en leidt de gebruiker door het verwijderingsproces. Het is zo eenvoudig dat iedereen HitmanPro.Kickstart kan gebruiken. In slechts een paar minuten is je computer weer vrij van het gijzelvirus.

 

Opmerking: Een actief gegijzelde Windows-omgeving bevat tal van forensische informatie zoals welke processen zijn gestart en welke processen beeldvullend actief zijn (waardoor het bureaublad ontoegankelijk wordt). Deze feiten geven HitmanPro een duidelijke aanwijzing welke bestanden en registersleutels bij het gijzelvirus horen. Een duidelijk voordeel ten opzichte van rescue-cd's welke een afzonderlijke omgeving starten en afhankelijk zijn van virushandtekeningen.

 

HitmanPro.Kickstart USB-stick aanmaken 

De volgende video toont hoe eenvoudig het is om een USB-stick te veranderen in een HitmanPro.Kickstart USB-stick waarmee gijzelvirussen kunnen worden verwijderd:

 

https://www.youtube.com/watch?v=bz8F6-_OEbo

Zie ook: https://www.youtube.com/watch?v=n0hlvsEK250&ebc=ANyPxKpWMssu5QRz9AftTE7YwFskVl8x6AE1iodAr3-mSg7gujk1k5-EDe4E_5L6I2nS4seDWd0GoZcGUG0z9nxFkQaaJCHn3w

 

Wanneer de HitmanPro.Kickstart USB-stick is aangemaakt kunt u uw eigen bestanden op de stick zetten. Op die manier kunt u de resterende ruimte op de stick gebruiken voor uw eigen bestanden. Zie ook hoofdstuk 6.1 van de gebruikershandleiding.

 

Gijzelvirus verwijderen met behulp van HitmanPro.Kickstart USB-stick 

Als u een HitmanPro.Kickstart USB-stick heeft aangemaakt, kunt u deze gebruiken om een gegijzelde computer te ontgrendelen. Voordat u hiermee begint moet u de gegijzelde computer eerst uit zetten.

Stop de HitmanPro.Kickstart USB-stick in een vrije USB poort van de gegijzelde computer en zet deze daarna aan. Zodra de computer opstart gaat u naar het bootmenu van uw BIOS waar u de USB-stick selecteert waarop HitmanPro.Kickstart staat. Druk dan op 'Enter' om de computer op te starten van deze stick.

 

Let op: om in het bootmenu van uw BIOS te komen moet u de toets F1, F2, F8, F11, F12 of DEL indrukken, dit is afhankelijk van welk type BIOS u heeft.

 

 

De volgende video toont hoe met behulp van een HitmanPro.Kickstart USB-stick een gijzelvirus wordt verwijderd:

https://www.youtube.com/watch?v=n0hlvsEK250&ebc=ANyPxKpWMssu5QRz9AftTE7YwFskVl8x6AE1iodAr3-mSg7gujk1k5-EDe4E_5L6I2nS4seDWd0GoZcGUG0z9nxFkQaaJCHn3w

 

 

Klik met RECHTS op de link en kies: Koppeling openen in nieuw venster

Productvergelijking 

In onderstaande tabel staat een vergelijking tussen de kenmerken van HitmanPro.Kickstart en op dit moment verkrijgbare rescue-cd's.

 

Kenmerk

Rescue CD

HitmanPro.Kickstart

Gratis product

Eenvoudig te gebruiken door niet-technische gebruikers

Omzeilt Master Boot Record (Sector 0) bootkits

Maakt gebruik van meerdere anti virus engines1

Zero-day detectie doormiddel van gedragsscan

Heeft geen virusdefinitie updates nodig

Snelle scan duurt gemiddeld minder dan 5 minuten

Maakt verbinding met het internet zonder dat u uw Wi-Fi wachtwoorden hoeft in te voeren2

Gebruikt de juiste Windows stuurprogramma’s (drivers) die nodig zijn voor uw specifieke hardware3. Het maakt niet uit hoe oud of exotisch uw systeem is.

Maakt een herstelpunt in Systeemherstel voordat schadelijke software wordt verwijderd zodat u wijzigingen ongedaan kunt maken.

Herstelt automatisch geïnfecteerde systeembestanden en door malware gewijzigde systeeminstellingen.

Duurzaam – bij te werken medium.

Volledige versie van het product. Geen beperkte subset van het volledige antivirus product.

 

1 Sommige CD's maken gebruik van meerdere antivirus engines, maar de meeste doen dat niet.
2 HitmanPro.Kickstart start uw eigen Microsoft Windows omgeving waarin u al toegang tot uw Wi-Fi netwerk had.
3 Een Linux omgeving ondersteunt mogelijkerwijs niet al uw hardware.

 

Problemen oplossen 

Er verschijnt een foutmelding "#5, lock" als ik probeer om een HitmanPro.Kickstart USB stick te maken

Dit bericht verschijnt als er een ander proces is wat iets doet met de USB stick. Meestal is dat een verkenner welke de inhoud van de USB stick toont. Windows is soms zo ingesteld dat het de inhoud van een nieuw aangesloten USB stick direct laat zien. Deze vensters moeten gesloten worden voordat HitmanPro data naar de stick kan schrijven.
De foutmelding kan ook veroorzaakt worden doordat een antivirus programma de inhoud van de USB stick aan het bekijken is. In dat geval is het voldoende om een paar seconden te wachten en dan opnieuw te proberen om de stick aan te maken.

Ik heb mijn PC opgestart met de Kickstart USB stick, ik zie het Kickstart bootmenu, maar als ik een toets indruk gebeurt er niets.

 

Dit probleem treedt op sommige computers op indien u HitmanPro.Kickstart versie 2.2 of lager gebruikt. U kunt in de meeste gevallen het probleem voorkomen door direct op een toets '1', '2' of '3' te drukken, zodra het Kickstart bootmenu verschijnt. In versie 2.2 of ouder gaat het proces niet automatisch verder na het verstrijken van de wachttijd (ongeveer 10 seconden).

 

Dit probleem is opgelost in versie 2.3.

Indien u de HitmanPro.Kickstart USB stick opnieuw maakt met behulp van de laatste versie van HitmanPro, zal dit probleem niet meer optreden.

 

Let wel:

De HitmanPro.Kickstart bootloader moet versie 2.3 of hoger zijn. Zie onderstaand voorbeeld:

 

 

Bron: http://www.surfright.nl/nl/kickstart

 

woensdag 6 april 2016